Anotace: Kniha Reportáž psaná na oprátce mne nenechala chladným. Báseň, jako poklona odvaze, kterou Fučík prokázal.
To je nejspíš pravda. Sám Fučík byl komunista, ale to nic nemění na to, že v nacistickém vězení byl a že ty hrůzy (až "zidealizovaně") prožil. BYla to strašná doba a my můžeme být rádi, že byli takový jako on, a že podávají svěděectví doby.
03.05.2008 15:54:00 | Regnator
Ta kniha byla komunisty lehce "korigována" a některé pasáže z ní byly vypuštěny. Pohled na J. Fučíka byl tak poněkud zidealizován. Nic to ale nemění na tom, že vyšetřovací praktiky tehdy užívané byly zvěrstvo, a ještě horší je, že v některých zemích jsou užívány dodnes.
03.05.2008 15:04:00 | CorrimsonTom