odpusti smrti

odpusti smrti

Anotace: ---

Odpusti smrti,
Že upálila čarodejnice
Na hranici,
Čo kúpavali sa vo víne
Ľudskej mravnosti.
Odpusti smrti,
že ťa obrátila v prach,
Ach, a zas,
ty nestihol si povedať
Mám ťa rád.
Odpusti smrti,
že nespieva ti tvoje elégie,
Zatiaľ čo ty sa topíš v perinách
Z mojich snov poskladaných,
A v úlomkoch zrkadiel
Vidíš jej tvár,
Krutý obraz človečej zlosti,
Zmrazí ťa, viem,
Do špiku kostí,
Zabudnúť na ženu,
Čo ťa tu hostí,
Na smetisku ilúzií
Preplnených popolníc.

Odpusti smrti, odpusti sebe,
To, čo nás hreje,
Je len číry chlad.

Odpusti smrti.
Odpusti smrť.
Autor adida, 03.05.2008
Přečteno 224x
Tipy 5
Poslední tipující: Zasněný básník, Franti, Danah, WAYWARD
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Moc hezké :ú

13.05.2008 16:57:00 | Zasněný básník

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí