Já myslel, že to je o chmelu. Taky bych ši pivo dal, i
když jsem ho měl teď k obědu.
08.05.2008 13:44:00 | jehlaspichlas
Bez lásky jdeme za svítání
alejí, v srdci smutku hrot,
baletka malá na mé dlani
a já, nesmělý Pierot
Teď s úklonou se zavlnila
vítr jak nazved sukýnku,
tvar lístků, vůně, barva bílá
v tmavý kmen vryly vzpomínku
na lásku v aleji těch stromů,
noc, co se chýlívala ke dni
odraz hvězdy v rosy lomu
slova, která nezvšední
Zde stávali jsme v dešti květů,
čas rozepnul již žití sponu
lesk rosy ukryl za roletu...
Přec, dík, baletko, za úklonu
***
Jiří s.
06.05.2008 07:03:00 | j.c.