Myslíš si snad, že nikomu nechybíš?
Jak jen to říct...
Na zadku sedím
hřeje asfalt
vlisované sklo
s hlavou předkloněnou
prapodivný tón bodců tónů kdesi
kde jsme se milovali
kolena černý jak nebe
hlazeni peřinou závidících hvězd.
Šeptali nám
stálice
buďte, prosím, milováni
včera
jako dnes.
A tak si sedím
kolínka ti hladím
šílenec...
Kolikrát uteču
kolikrát vrátím se zpět?
Jsi už jen hvězdičkou pozemskou
padlou z nebes k zemi
dík
mohla jsi šťastnou být
já strhl ti blůzku souhvězdí Panny
sedlák
kypřící půdu
bez bázně a hany
se bojící.
Tak jak tě jen vrátit
hvězdám blíž?
Zvedni hlavu
žádná nechybí
pohlaď jen
teplou
a vesmír mrazivý
roztančí svět
mne
i tebe
tak
jako kdysi dřív...
Myslíš si snad
že nikomu nechybíš?...
Přečteno 407x
Tipy 32
Poslední tipující: pejrak, Elizabeth-Lili, kavec, dva, Marfuša, Pišák, Romana Šamanka Ladyloba, .K.r.i.s.t.y., Belmon, jedam, ...
Komentáře (6)
Komentujících (6)