Matka
Anotace: vykročíš-li cestou mateřství, musíš mít sílu
Probouzím se uprostřed noci.
Žádná nespavost,
až doteďka jsem spala
a zdál se mi nějaký
poměrně příjemný sen.
Teď ležím a čumím do tmy.
Zírám na strop,
kde auta parkující pod okny
skládají svými světlomety
nádhernou mozaiku.
Nevnímám krásu,
duní mi v uších
proudy vlastní krve,
které nekontrolovaně
proudí bůhví kudy
mým tělem.
Celá moje bytost
je ve stavu pohotovosti.
Ten neklid mnou zmítá
zleva doprava
a z břicha na záda
Přitom jsem ochromena.
Nemám sílu vstát,
dojít pro sklenici vody
a spláchnout
ty temné stíny
ze své duše.
Svítání
smotané do chuchvalců mlhy
a nestydatý zvuk budíku
ruší mé ochrnutí.
Mechanicky se vypravím
do práce.
Je dopoledne,
běžné pracovní šílenství -
- dva nenápadní muži v civilu
mi podávají ruce:
"Je to velmi, velmi smutné,
ale dnes v noci... váš syn..."
Víc neslyším...
Já přece vím...
Přišel se rozloučit.
Pak zaječím a křičím a řvu:
řekněte někdo,
jak já to přežiju?!?!?!
Přečteno 391x
Tipy 24
Poslední tipující: PIPSQUEAK, Onqa, Noc17, Alisa 16, Caracol, spare, Simísek, Juan Francesco de Faro, kavec, Psavec, ...
Komentáře (7)
Komentujících (7)