Dobové rozpolcení
Anotace: Jedno odpoledne strávené čekáním (na Godota), nad šálkem kávy
Šedo-černá vrstva mramoru
tupě vzhlíží k ryté zdi,
žádnou známku odporu
nejeví k chladu místnosti.
(- všude hlavy tuposti )
Stůl od stolu vzdálenější,
hudba přímo dotěrná,
levá zeď se kýčem pyšní.
Pokrytecká moderna!
Skelným bludem zima raší,
spěchu hold se zvenčí vzdává.
Zachraňte tu dobu práva,
Vy, pastýři s čistou duší.
(- jak se žádá, jak se sluší )
Svět k šílenosti dovedem,
to bez špetky soudnosti.
Já nehodlám s věrným pohledem,
žrát Vám zbytky od kosti.
Vyškrábat i drobky sil
a s blbostí se poprat?
Jak již řekl mistr Kryl:
„ Nasrat, jó nasrat.“
Přečteno 282x
Tipy 3
Poslední tipující: Bíša, Caracol
Komentáře (0)