Středověká kurva
V peci maso chystá chutě,
vůně nese libé spletě.
Za zpěvu barda chystám se
sežrat tu kýtu na míse.
Hle,
ten korbel pozvedl,
připít chtěl by si.
Venku chrastí kočár
s jeho kolesy.
Poutníče, poutníče,
zastav na chvíli,
pivo už točím ti,
nevítej pýli.
Odlož svůj tabard
a taky svůj meč,
tady ti nehrozí
už žádná steč.
Pánem jsi,
když dukát máš.
Piv je dost
a tak se snaž.
Koně lokaj provede.
Ovsa dostane,
pak čile pojede.
Chceš-li,
kurtyzánu do pokoje vem.
Za pár stríbrných -
už je noc ... není den
Kat usedl,
sekeru zahodil.
Práce mu zkončila,
tak něco blábolil.
Kostkami vrhnul,
vyhrát vše chtěl.
zostra se ohnul,
aby uviděl.
Námořník usmál se,
stáhl vše k sobě,
kat se jen zašklebil,
přál si ho v hrobě.
Pivo mé stéká mi
po koutcích úst.
Ještě tuplák
a pak
dýmku mou nacpe
kožený vak.
Bafám a sere mě
kamera na stěně.
Automat na cíga
dýmku mou zhasíná.
Šalina vezme mě
na cestu dom,
snad mě teď nestopne
nějaký rom.
A zítra zas do práce
Přečteno 667x
Tipy 6
Poslední tipující: Hedvika, Elena Suchomel, Isobel, shaamot
Komentáře (4)
Komentujících (3)