Dnes
_
Dnes
jako česno
připadá mi ulice
jen jsou tu jiné vůně
Tam co byl pekař
a odkud z rána
voněly rohlíky a chléb
je vůněmi pusto
Kolem vchodu rozvěšuje tašky
mladý vietnamec
a tam co prodávali mléko
nevábný pach zakouřené herny
zmizelo květinářství
a kniha i textil
se proměnily v sídlo banky
Dnes je to už jiná ulice
navzájem neznámí lidé
se bez pozdravu míjí
všude plno aut
reklamních sloganů
a vlajkosláv . . .
Schází mi vůně pekařství
schází vůně mléka
chybí mi vůně květin
z výklenku na nároží
Chybí mi tváře známých
postrádám jejich úsměv
a ranní veselé pozdravy . . .
Jsou to jiní lidé . . .
Je to už jiný cizí svět . . .
_
Přečteno 334x
Tipy 5
Poslední tipující: jiljovský, Lota, WAYWARD
Komentáře (2)
Komentujících (2)