Rozervaný národ
Anotace: Aneb město jak ho neznáme...
Rozervaný národ
bez vlastní identity
s propadlou sátní měnou
a zničenými ulicemi.
Kdysi krásné náměstí
se opírá o ruiny zbořených cihel
jež nedávno tvořily krásné domy
lesknoucí se na slunci.
Zbořené mosty minulosti
které nikdo nespraví
brání v novém rozkvětu
bolavého města.
Ohořelé zbytky střech
spolu s doutnajícími trámy
jinž spadlých domů
dávají za pravdu konci.
Hořký a nehezký je den když zapadá
slunce a v siluetách jsou vidět
jen plakající domy
kdysi krásného města.
Komentáře (1)
Komentujících (1)