Pomalá smrt ve váze
Anotace: Když natrháš je- krásně voní, když otočíš se- slzy roní.
Ve váze smrt je pomalá
pár kvítků, co jsi dostala,
tobě se jimi zbarvil svět
a dušebolu zahnal stín,
ve váze malý vonný květ-
květ natrhaných kopretin.
Palčivého žalu vzdech
je lstivý břečťan v starých zdech,
palčivého žalu víra
je skrytá v rukou Všehomíra.
Ve váze smrt je pomalá,
uvadá zlatý slunce klín,
ve váze k ránu skonala
půlnoční láska kopretin.
Přečteno 287x
Tipy 10
Poslední tipující: Skaja, Equus przewalski, Bíša, sarycek, Marfuša, danaska, Caracol, Churry
Komentáře (2)
Komentujících (2)