Modlitba

Modlitba

Anotace: Bez.

Napřed vichr,
pak se půda třásla,
potom oheň sžíravý.

To mé smysly umíraly,
když andělé mi věnec dali.

Otče dopusť abych chválil,
smrt svých smyslů,
jemné slunce v duši vyšlo.

Přikryj prosím moje viny,
ať život vedu k sakru jiný,
víš, jsi můj Otec v tuto chvíli,
jsi živý a jsem tvé vůle syn.

Svíčka hoří z mojí viny.
září tiše do krajiny.

Růženec na obrázku od vosku,
hledám slova, všechno marné,
co ti říct?

Tady jsem a žiji,
i tato chvíle míjí,
já skláním svoji šíji,
k zemi když čas už sílí.

Duši hladíš v náručí,
nesoudíš, jen přijímáš,
na věčnost kde domov máš.

Vzpomínka na tebe v duši mi ožila,
od časů matky,
kdy s láskou mě povila.

Nechci být čistý s prázdnýma rukama,
chci smývat špínu po boji s vlkama.

Svíčka je v půlce možná,
a oheň spaluje,
vosk teče pro tebe,
obrys tvůj maluje.

Modlitba končí.
Autor IvoMaria, 21.05.2008
Přečteno 284x
Tipy 9
Poslední tipující: padající do neznáma, NikitaNikaT., fialová, igniss, WAYWARD, Romana Šamanka Ladyloba
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (2x)

Komentáře
líbí

Při čtení tehoto dílka mi hlavou proběhlo několik různým myšlenek, snad smíšený pocit z teho mám, ale má to svoju myšlenku a nápaditost. ST!

21.05.2008 14:08:00 | NikitaNikaT.

líbí

..já věřím, ale ne v to co se tu po staletí vtlouká do hlav lidí..
..báseň se mi moc líbila..

21.05.2008 10:13:00 | igniss

líbí

...nejsem věřící,ale je to velmi dobré.

21.05.2008 10:03:00 | WAYWARD

© 2004 - 2024 liter.cz v1.7.2 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí ⋅ Osobní údaje ⋅ Provozovatel