Závist
Anotace: Jak žít se závistí?
Chycená, lstivě lapená
v kleci teď strádá,
se svojí povahou bezstarostnou
včas nenašla skrýš,
možná to víš
s předtuchou neradostnou,
že před závistí nikam se neschováš!
Ve světě lidí,
co asi vidí,
když oči má schované za záclonou?
Ten pichlavý pohled vosí
co vlastní naděje a sny si skosí,
zbyde jen zášť
a přitom věz, že nikam se neschováš,
před sebou a před závistí.
Nehledej skrýš, klidně jdi blíž,
s myslí otevřenou..
Závisti vstříc,
odzbroj ty oči za záclonou!
Slídit, z cizího brát,
pokoutně užívat,
věčně mít strach,
že zářivý příslib
změní se v prach...
Přečteno 472x
Tipy 15
Poslední tipující: Holis, piťura, Pája Black, WAYWARD, WhiteSkull, Elena Suchomel, jehlaspichlas, carodejka, Bíša, igniss, ...
Komentáře (4)
Komentujících (4)