pokosil si lúku
Anotace: ...inspiroval ma moj oblubený ján brezina, divne
Pokosil si trávu, aby som v nej mohla ležať.
Za deň si skosil lúku
A daroval mi kyticu pridrahú pre hrdlo vázy,
Čo rozbil si,
Keď si sa snažil,
Spievať mi o nočných tmách.
Namiešal si parfum,
Čo voňal ako ranná nedeľa.
( keď ležíš vedľa mňa
A po tele mi steká rosa.)
Keď utekám pred tebou bosá
V priezračných šatočkách od lesnej víly,
Zase sme veľa snili.
A hrali šach.
Pat.
Stále nemôžeš milovať
To dievča,
Čo sype ti pod nohy hrach,
Čo chcel si oberať na jeseň svojej túžby.
Volali, že blúzniš
Po nociach.
A kričíš inej meno.
Prečo nie si radšej démon?
Pokosil si trávu, aby som v nej mohla ležať.
Vytrhol si mi srdce, aby za tebou mohlo bežať
Vypálil si mi na dušu znamenia možnej lásky.
Vieš byť neskutočne krásny.
A ja šialená.
I tá kytica,
Čo stále držím medzi zubami..
Vyschla...
Opadla...
Umrela...
Možno čaká na tvoje vzkriesenia.
Přečteno 250x
Tipy 10
Poslední tipující: Romana Šamanka Ladyloba, obyčejná, Psavec, Franti, Zasněný básník, fialová
Komentáře (2)
Komentujících (2)