Marný boj
Anotace: Druhý pokus o volný verš... Také o mých pocitech...
S pláčem na krajíčku
A s neusychající slzou v oku
Pokřivený úsměv na rtech
Mi překrývá bolestný vzdech.
Na tváři stín noci
A chlad umrlčích prstů cítím v dlaních
Na srdci spáry ledové
A hrdle křik, jež drtí ticho nad ránem.
Ve snu, jež noc co noc ke mně přichází
Zmítám se v strachu a beznaději,
Uniknout toužím, leč marně,
Neb pokaždé zemřít musím.
Ať náhodou nebo něčí rukou,
Pokaždé je osud stejný,
Bránit se nepomůže, stejně přijde
Pro mne a zanechá mě v těch rukou umrlcových.
Utíkám, marně síly plýtvám,
Dohání mě dech smrti plesnivý
A marně, marně volám ty,
Jenž pomoci mi netouží…
Přečteno 322x
Tipy 5
Poslední tipující: Lilithen, Darneth, Charibeja, lecrecia, WAYWARD
Komentáře (0)