Cesty
Anotace: http://www.psanci.cz/dilo.php?dilo_id=3763-cesty
zas v hladkém míjení
přede mnou stuha cest
za mnou jen prach
nechám se vést
šikmými paprsky
škvírou v oblacích
stínem po slunci
prázdnem pod stromy
nádechem v tmách
místo za místem
s dálkovými světly
v hledání nejistém
možná jsme se spletli
a cestou špatná odbočka
s rizikem bloudění
i čas si vzal dovolenou
když na kolenou
zjistíme, že dál už
cesta není
tichá noc
na chladné kapotě
potrhaná mapa
na sedadle
kousavá deka a okoralý chleba
vše v naději zvadlé
ráno pak setřem
rosu z předních oken
vyfoukneš kouř
k bledé obloze
začal nový den
zas v hladkém míjení
přede mnou stuha cest
za mnou jen prach
Přečteno 286x
Tipy 11
Poslední tipující: Danah, Raduzk, labuť, Štěpina G, Bíša, Psavec, Žqáry, devcatko z jetele
Komentáře (2)
Komentujících (2)