Nájemník
Říkal včera:
Měl bych zájem!
Ale nezaplatil stále nájem.
A tak jej pryč posílám.
Ruku líbám, Bohům zdar!
Že už jiný v duši mám.
Jeho chyba!
Přišel o byt!
Však to znáte,
lehce nabýt,
lehce pozbýt...
Tiše, tiše!
Prosím však
Tiše, duše, vodoznak!
Nechci, aby věděl pak
Že v podnájmu mám jen brouka
Vyplašeně na mne kouká...
Mrtvý brouček sedí v duši...
Kdo ho tuší? Kdo ho tuší...
Snad ne on...
Vždyť už není šampion!
Snad netuší, snad netuší,
co se skrývá
v mojí
duši.
Komentáře (0)