Frontový útok

Frontový útok

Anotace: Jsou slova, vyjadřující několik variant. Jako bychom je neznali, že?

Ze severu se táhlo mračno,
ze západu rota z Anglie.
Pršet náhle shůry začlo,
kdo ten nálet přežije?

Přišla náhle chladná fronta,
ze západu fronta z Anglie.
Seberte se, kdo jen co má,
ta válka vás jednou zabije.

Z měst zbyly pouze ruiny,
které liják prudce bičuje.
Z hladu mají lidé průjmy,
kdo zabije určitě přežije.

Sotva, co tudy prošla rota,
vládne strach a panika.
Všechno dokonala slota.
Fronta lidí odsud utíká.

V přístavu čeká fronta lidí,
a ledová fronta loď potopí.
Vojáků se každý stydí,
Kdo je blbec, každý pochopí.

U stánků je dlouhá fronta
na kubánské banány.
Koupí, kdo nejblíž to má,
ostatní místa jsou zabrány.

Skončil frontový útok
co si vzal své objeti.
Rozvodnil se zdejší potok.
Od války je to již půl století.

Ze severu přižene se fronta…
Autor jehlaspichlas, 05.06.2008
Přečteno 270x
Tipy 9
Poslední tipující: Inies, monterka, excited, jára spots
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
líbí

Ze severu přitáhne fronta,
ty to přeci dobře víš,
nezažil si, znáš však dobře
ty ta mračna nevidíš?

Zajímavá báseň, s velkou myšlenkou.

18.07.2008 16:20:00 | Inies

líbí

...oslovilo mě téma...

16.06.2008 13:53:00 | monterka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.7.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí