lesem
listí spadané na zemi
slunce prosvítá větvemi
slabounký vítr, zda se mi
z lehounka hýbe třásněmi
listí na zemi hnije
pták z kaluže pije
zvuk do ticha, čí je?
kdo nezemřel žije
kořeny vystupují ze zemně
drží se, kroutí, zda se mně
pevně a trvale, né jemně
končí to však dojemně
listí se rozkládá v zem
kořeny patří sem
toť hýbe lesem!
Komentáře (0)