Báseň o tématu

Báseň o tématu

Anotace: téma je téma

Osud snáší mnoho témat,
stačí se jich jen moc nebát.

Klekni na kolena, ze země je musíš sebrat,
jejich dostatek, tak proč se o ně stále rvát.

Tyto řádky mají jasné téma,
je jasné jako že Paříží protéká Sna

Téma je: Mnoho témat existuje,
je na tobě které ti vyhovuje.

Miliony věcí a událostí si přece prožil,
chtěl si být prezident, když sis šlehl do žil.

Tak proč nepsat třeba o tom,
nebo začni jinde a tohle potom.

Život ti dal nahlédnout do mnoha osudů,
tak nezahazuj ty slabší na Orlík do sudu.

Vylov je ze dna a začni je vnímat,
skutečnosti jež se stali začni přijímat.

I maličkost z nitra vzpomínek,
ti dá možnost postavit rýmů komínek.

Pěknou hromádku vyčlenit,
a tok myšlenek seřadit

Radí se to lehce, ale hůř provádí,
stovky knih tě k tomu navádí.

Jak uspořádat všecko od hlavy až k patě,
a to nepodstatný skončí babě na lopatě.

Stejně jako Jeníček a Mařenka,
a jejich chmurná domněnka.

O tom že jsou úplně v konci,
Poté však děkovali zvonci.

Že nezazvonil dřív než pohádky konec byl,
že nechal tatínka aby je vysvobodil.

Tak jako pohádka má šťastný konec,
tak každý z nás má v sobě rýmů ranec.

Každý zážitek v nás vyvolá vzpomínky,
pak máme z nich ty naše komínky.
Autor Noční bolest, 08.06.2008
Přečteno 327x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
líbí

Zajimave,je to jeden z tech stylu ABABAB,doufam,ze chapes. Zacatek dobry ale na konci se ztraci trosku smysl.

18.06.2008 14:03:00 | ANT

© 2004 - 2024 liter.cz v1.7.2 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí ⋅ Osobní údaje ⋅ Provozovatel