Anotace: .............
Jak už jsem ti psala, já a krátký verše, to nejde moc dohromady, i když jsem jednu dobu taky zkoušela psát takhle. Tehdy mi kdosi řekl, že krátké verše, to není ono a já už ho teď chápu. I když čtenář pochopí, proč jsi je použil a ví, jak to mělo vyznít, stále mu to zní jako kdybys rozkuchal slovo a psal každý jeho písmenko na jeden řádek. Dnes jsem se o tom bavila se svounejlepší kamarádkou a ona mi namítla, že čínská a japonská poezie je často taky psána krátkými verši a ještě častěji je to třeba jen jedna krátká sloka. Ale evropská a asijská poezie se podle mě v tomhle dost liší. My, evropané, povětšinou píšeme o něčem, co podle nás ani slovy pořádně vyjádřit nejde, ale tam vedle lidé jedním veršem umí vyjádřit celé příběhy a to je ta krása. Báseň by měla být jako květ, krásný svou jednoduchostí a zároveň skrytě složitý.
Ale je to můj názor =O)
09.06.2008 22:03:00 | Elvien
Mě se to líbilo!Takový netypický, co jsem kdy četla!A souhlasim se Saddovkou!Proč nepíšete komenty?Ewka
09.06.2008 13:24:00 | Ewineccka
prijde mi to zbytecne splasene...a nechapu proc to lide neokomentujou, kdyz uz daji tip..
--Saddovka--
09.06.2008 10:11:00 | saddova