Hluchý muž
V kavárně u stolu hluchý muž sedává,
jeho čas řídí se dle malé brunetky
u stolku naproti (káva a Lunetky),
pár pih má po nose a očka zvědavá.
Hluchý muž zbožňuje, když ona hovoří,
mluvíce s obsluhou nebo se sluchátkem,
sem tam se upraví před malým zrcátkem,
do světa tichého půvab se zanoří.
Hluchý muž přidává k pohybu jejich úst,
slova jenž krásce by vyslovit slušela,
ta, která přál by si, pro něj by zazněla,
rozbila razancí ticho i řeči půst.
Další den v kavárně, rozhovor myšlený,
Kdoví co kráska svým hlasem teď povídá.
Zaplatí. Odchází. S jinou se vystřídá.
Zbyde tu hluchý muž. Příjemně zasněný.
Přečteno 439x
Tipy 23
Poslední tipující: teranosaur, Kávový Poutník, Romana Šamanka Ladyloba, zzlatý, Iva Borecká, Marfuša, colorka, 6thSun, Veru, pavlis, ...
Komentáře (8)
Komentujících (8)