Být včelkou
+
Životu naslouchám
pod akátem
i pod lípami
Jak prosté je to
v celé složitosti spojení a vazeb
podmíněné silami přítomnosti
a dobrou vírou
skrytou někde uvnitř nás
Přivoním
Medující stromy
znaveně potřásají listím
(je úmorné vedro)
ale tady v jejich stínu
naslouchám
jak zní vytrvalá čilost bytí
Mám už tak málo sil
abych vzdoroval
a vzepjal se jak bájný Ikar
a vzlétl
(ale nevím kam)
Kdybych byl včelkou
bylo by to jiné . . .
+
Přečteno 348x
Tipy 13
Poslední tipující: Marfuša, bělásek, WhiteSkull, Psavec, Lota, 6thSun, waterlily, Jiparo
Komentáře (2)
Komentujících (2)