Ze sychravé noci
Ze sychravé noci
vyloupl se opruzený den....
Čekám na východ slunce
které možná navyjde
a někdo čeká na lásku
která však nikdy nepřijde.
Mlha jak háv halí řeku
a třpytivá perleť rosy
vetkaná je do rákosí
lesklá a stejná věky věků.
Na břehu strmém
bleskem rozeklaný strom
i já jsem kdesi v srdci mém
roztříštěn-stejně jako on.
Už nehledám verše po barech
na dně sklenic splínu
nehnutě sedím, tiším dech
a jako řeka plynu...
... ku mrakům svým
pak padám v kapkách na zem
sám s chladivou vodou sním
smývám z duše usazené saze.
Přečteno 299x
Tipy 14
Poslední tipující: 6thSun, Sam&ntha CH.Camberly Way, Zweiblumen, Romana Šamanka Ladyloba, Psavec, Churry, jedam, isisleo
Komentáře (2)
Komentujících (2)