Ztroskotat v poušti...

Ztroskotat v poušti...

Plout v dřevěné kocábce,
pouští, kterou smáčí déšť,
bez pádel a bez cíle,
krůpěje potu valí se na sucho

***

hlasité burácení všemožných blesků,
pohupování v písečné krajině,
jenž kdekdo zahyne,
ve světě stesků ukrutné bouře

***

nevyváženě pohupovat se ze strany na stranu,
snad se odtud někdy dostanu,
minuta ticha, druhá, třetí,
......PRÁSK!

***

zamířeno do cíle, jenž čekal na odpověď?
rozlomená mysl v náručí srdce topí se,
písečné duny - zapadající slunce dusí,
chce-li být někdo kapitánem, nechť plavbu si zkusí.

***
Autor padající do neznáma, 15.06.2008
Přečteno 330x
Tipy 3
Poslední tipující: Iva Borecká, Isobel
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
líbí

Má to svoje kouzlo ...
nedokážu přesně říct.
ale ten poslední verš je dobrej ...

07.07.2008 11:55:00 | anti-HERO

líbí

Má to svoje kouzlo ...
nedokážu přesně říct.
ale ten poslední verš je dobrej ...

07.07.2008 11:55:00 | anti-HERO

líbí

Moc se mi líbí ta atmosféra, kterou básnička vytvořila.

17.06.2008 17:15:00 | Isobel

© 2004 - 2024 liter.cz v1.7.2 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí ⋅ Osobní údaje ⋅ Provozovatel