Umění...
Jak malíř tvoří s lehkostí,
mě pořád někdo kárá.
Děti tropí hlouposti,
zpěvák píseň skládá.
Tam za branou umění stojí pevná zeď.
Seber všechnu odvahu, neboj se a leť.
Jak baletka tančí na špičkách,
já volím špatné verše.
Básník vyjádří v slovíčkách,
šíp se minul s terčem.
Tam za branou umění musíš pevnou vůli mít.
Dělej věci ze srdce a zkus naplno žít.
Jak skladatel skládá noty,
já netvořím s noblesou.
Filmař myslí na trampoty,
kritici to odnesou.
Tam za branou umění tě čeká zprvu bláto.
Když chceš něco dokázat, běž za snem, stojí ti za to.
Komentáře (1)
Komentujících (1)