V podkroví
Anotace: neumírám, netoužím po tom a už vůbec to nepovažuji za řešení. jde o symboliku.
Ztrouchnivělý trám s hromádkou zelených šatů
Taky hedvábné prádlo s krajkou
Jestli odněkud skočím
Jedině z toho trámu
Naaranžuji na něj Absinth a Baudelaira
Abych vypadala jako bohém z Paříže
Podlahu prostřu Hegelem a Nietzschem
Abych vypadala jako intelektuálka
(A taky pak Friedricha budou všichni ještě více nesnášet)
Na stole chci starý gramofon
Bude z něj hrát starý Ludwig van
Abych vypadala jako tragéd
Mám smysl pro drama?
Tělo poseté zaoblenými úlomky skla
Mohla by z toho být duha
Když budu ležet pod oknem
Zrníčka prachu zatančí v paprscích
Co když dostanu strach?
Jednu nohu ve vlastním hrobě
Tak dokonale připraveném
A měla bych se ptát na důvody?
Chci stvořit dokonalý okamžik
Hledat ve všem krásu
Pokud ji nevidím
Zemřu tedy
Ale podle svých pravidel
Přečteno 329x
Tipy 10
Poslední tipující: kjetilka, J.U. Ray, Emily Winnacott, 6thSun, Lady Carmila, wwrrmm, WAYWARD
Komentáře (4)
Komentujících (4)