Lojza
Lojzík Štěstí, učedník,
složil zkoušku závěrečnou,
teď je z něho kominík.
Má však nemoc tulení,
práce ta mu nevoní,
prý je to moc velká dřina,
všude kolem saze, špína.
Zrodil se mu v hlavě plán,
on prý bude jiný pán, v noci
vypůjčí si od sousedů kapitál
.
Chodil sem a chodil tam,
co uviděl všechno bral.
Auto, traktor, motorku,
i hafana na dvorku.
Když byl jednou v náladě,
chlubil se tím četníkovi v hospodě.
Lojza dostal za odměnu
dva stříbrné náramky,
teď už sedí pěkně v chládku
a počítá zápalky.
Přečteno 313x
Tipy 12
Poslední tipující: PIPSQUEAK, Lenni, PetTulak, igniss, Marfuša, Iva Borecká, Bíša, monterka, vodnař
Komentáře (2)
Komentujících (2)