(Ne) stvůrná
Anotace: Když vlky láká úplněk
Vinou zkalený orkán se žene
po ztemnělých strništích mých luk,
tou magickou silou klasy němé
drásají mi každičký úd.
Z ohrad cnosti
rozlámaná stébla krás.
Z výjevu dokonalosti
prýští krev snáz.
Přes bahnitá muka mých blat,
v roztrhaných hadrech
zrakem mokvavým shlíží shůry,
krouží a drásají mi dávné rány
z močálů vybředlé stvůry.
Motám se mezi shnilými trámy
vzdušných hradeb,
namísto koruny trnová věž,
mdlý odliv posmrtných skladeb
rve mi orgány též.
Z lesa se vynořil šedý vlk,
v srdci rozžehl mi svíci,
když nebe rozčísl blesk,
jeho oči jak dvě luny bdící.
Komentáře (0)