Dějiny
V zákopech černých myšlenek,
v zákopech mrtvých stínů,
dějiny krásné jsou na venek,
však mnohdy ztrácejí smyslu.
Nechme se lehce unášet,
nechme se vodami nést,
dějiny budou nás urážet,
v převratu času nás plést.
Nevěřme vládcům tohoto světa,
dějiny utváří, ale i mění,
kdepak je hranice, kdepak je meta,
co se jim nehodí rychle si změní.
Budoucnost je naděje
a dějiny jsou poučení,
přítomnost se děje,
a pravda je v přesvědčení.
Přečteno 275x
Tipy 4
Poslední tipující: mkinka, isisleo
Komentáře (2)
Komentujících (2)