Tak chutná život
Zelené ticho procítěné jemným listovím,
vzdálené vrcholy hor nesoucí modro,
zasněná luční zákoutí
a polní cesta s mezemi,
kde křepelka prodává pět peněz.
Oplocené domky na dlani kraje,
stoupající kouř z komínů
a dívčí zpěv od májových ohnů.
Do tvého klína se vracím;
Česká krajino,
ve tvé dlani budu kolébán
a větrným polibkem probouzen.
Usednu pod rozkvetlou jabloň
a řeknu:
Dobré odpoledne.
Přečteno 308x
Tipy 2
Poslední tipující: SZN, deuxEm
Komentáře (1)
Komentujících (1)