Okapový blues
Anotace: napsáno 1.9.2007, něco z toho co jsem vymazala dám zpátky
Mám jenom plechové srdce,
mnozí mi ho i závidí,
že hlodá v něm už rez,
to nikdo nevidí.
Vrůstá vně zelený mech,
sžírá shnilé útroby,
je to jenom plech,
co už nebolí okovy.
Na jaře přiletí ptáci,
pletou si mne s hnízdem
a občas i potěší
svým trilkujícím hvizdem.
V létě mi žízeň uhasí
vždy velká průtrž mračen
a žulový chodník nepoví,
proč je mým pláčem smáčen.
Podzim mi štědře nadělí
hrst seschlého listí,
trochu peříček duhových,
které můj splín jistí.
Zima s třeskem připraví
zmrzlé kusy ledu
a vítr svou krutostí
vykouzlí smutnou meluzínu.
Do ticha smutku nakonec
opře si své kolo
samotář
noční opilec ...
Přečteno 325x
Tipy 15
Poslední tipující: Myrja, vodnař, a_tao, Bíša, Lota, takova, igniss, jedam, blue, labuť
Komentáře (7)
Komentujících (7)