4 (slovy čtyři)

4 (slovy čtyři)

Anotace: I. Nedopalek, II. Západ slunce, III. Říčka, IV. Racci.

I.

V popelníku nedopalek,
pomalu doutná, rudě žhne,
a kouř se ve spirále točí
ke stropu vánkem hnaný
obrazce zvláští vytváří.

II.

Slunce v rudé záři
zapadá za obzor,
dlouhé stíny vrhá
na vrcholky strmých hor.
V tom okamžiku
všechno zmlkne
až na cvrčky a pár žab,
co broukají si dál své písně,
z rybníčků a ze zahrad.

III.

Běsnící říčka
z kopců se valí,
a na ní vlny
co ženou balvany.
Hladina pění
voda na břeh stříká
ledovou tříšť
ostrou jak dýka.

IV:

Hejno racků křičících
nad parníkem poletuje
loví housky turistů
co jim je z mostu hází
a z komína parníku
stoupá mračno sazí.
Autor Johny Styx, 30.06.2008
Přečteno 230x
Tipy 1
Poslední tipující: dream in emptiness
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí