Válka
Anotace: Války jsou na nic.....
Na bitevním poli,
bojovat za víru,
mít na chleba špetku soli,
a na sirky žádnou síru.
Padání hlav, jen kvůli území,
srovnání osady se zemí.
Jatka! JInak to nazvat nemohu,
budu se za všechny modlit k Bohu.
Ruce od krve a pošramocený obličej,
stojí ty životy za to se ptám.
Všechny ty mrtvoly, ale život není zlej,
to lidé to páchají, dobře to znám.
Z velké války nezbylo nic,
všude jen prach a popel z těch nevinných vesnic.
Jen pár živůtků s žádnou naději,
co ze světa nyní odejít nesmějí.
Nač bojovali, když teď nic neměli,
jen přírodu a krásu zhyzdili.
Mílý hochu, nešpiň si své ruce krví,
do války nechoď, špatně to skončí, to už každý ví.
Přečteno 400x
Tipy 5
Poslední tipující: poeta, WAYWARD, Bíša
Komentáře (9)
Komentujících (3)