Pravda v plamenech
Plameny si hrály s tvojí tváří
Vykreslovaly a barvily ji do ruda
- necitelně tak ukazovaly tvé stáří
Stařeckou zkušenost, pravdu a omyl
a tvůj věk, jenž zakreslen byl vrásky
- to vše každý plamen zachytil
A tvé slzy, ty slzy smutně se třpytí
na bolestné tváři pokory s bezmocí
- odrazem plamene v lidské smrti a bytí
Dohořívající oheň tu náhle zapraskal
tenkrát jsi zavřel své unavné oči
- a slza v posledním plamenu se zaleskla
Přečteno 240x
Tipy 5
Poslední tipující: Koskenkorva, jiljovský, WAYWARD, Caracol
Komentáře (2)
Komentujících (2)