Podivuhodný vjem
ZEN
Mám kámen ve dlani
tvrdý kus křemene
vodou zaoblený
jako ptačí vejce
Bezčasý proces měkké síly vody
na nepoddajně tvrdé skále
ZEN
Úlomek skály
má svůj štít
jako Mount Everest
vejde se do mé druhé dlaně
...Himamalaya...
a s ním i celý vesmír
ZEN
Nicota
temnota jin
tam klíčí neviditelná zrna
ve stonky klasů
za světlem zrání směřujících
Než yang odetne je od podstaty
a znovu uloží se do tmy jin...
bezčasé je prolínání žití
Ženo !
Opatruj svá tisícerá kouzla !
ZEN
Přečteno 301x
Tipy 12
Poslední tipující: Marfuša, okapovaroura, Romana Šamanka Ladyloba, Lota, igniss, Iva Borecká
Komentáře (3)
Komentujících (3)