Osud je pán vrtkavý
Chvíli je při tobě
a pak zase proti
pozve tě k projížďce
a z koně tě shodí
zavoní růžemi
a nohy se mu potí.
09.07.2008 19:35:00 | s.e.n
Osud, přítel lehce zpitý,
tu lenost vytkne, tu zas chvat,
zvadlé že jen nosím kvítí
a chodívám si naříkat
jak pominul mě ve svém kšaftu
a bídně jen mě dotoval
Já opáčím, přece znáš tu
bajku, co sám Ezop psal
Prý bajka je mu ukradená
a nemusí i Ezopa,
čas přehodil přes rameno
se slovy "Po mně potopa"
***
Jiří s.
09.07.2008 18:01:00 | j.c.