Na začátku byla tráva
kamínek a kopretina
nebo dříve kapradí?
Nejasná je o tom zpráva
mnoho jich je, každá jiná
a jedna s druhou neladí
Tak přišlo trní, znenadání
tráva stínem zašla koně,
až chvění potlačilo chválu
Však nedivím se tomu ani,
ač nestuduji na Sorboně,
že kamínek vyrost v skálu
***
Jiří s.
14.07.2008 21:48:00 | j.c.