Píseň žalobná
Beznaděj a slzy . . .
Pokouším se vymanit z pokušení obejmout je všechny
.....................všechny.................................
Mahlerova "Píseň žalobná" - (Das klagende Lied)
na tisíce způsobů transponovaná bolest osamocení
Dnem i nocí bludné ozvěny těkají po mé duši
mžení slz . . . v probuzení do ustrašeného potu
svítání do beznadějně zmařených dnů
pohřbívaných jejich vdovami do oslzených nocí
Bytí - co holá věta
jednoslovné konstatování . . .
- JSEM -
. . . chtělo by se napsat vykřišník
Pauza . . . chvíle zadumání s dovětkem
. . . ještě vůbec ŽENA . . .? . . .
(skončí u otazníku)
. . .
slyším Vaše srdce znít do poledního shonu i v nočních tišinách
když po hvězdách se rozezní do mihotavého chvění
.................Das klagende Lied....................
a blouznivá mámení snů o milování a o rodině a o dětech
rozléhá se po rozdrásané duši až vzlyk bolestný
vyjde po okoralých rtech - až někam nad měsíc - daleko za hvězdy
až tam - kde plodivá temnota a klid je nazývána "JIN"
Pokouším se vymanit z bláhových pokušení
být těšitelem nešťastných bludiček a jejich zbloudilých životů
naslouchám Mahlerově "Das klagende Lied"
jak nese svou melodii do dne i do slitovné noci
a hledám marně klíč od zakletého mřížoví
za kterým zůstaly jste. . . ve své samotě . . .
Přečteno 347x
Tipy 6
Poslední tipující: Marfuša, Lota, Šťoura, GM
Komentáře (2)
Komentujících (2)