Rozpadání se v pomalém pohybu bytí
Anotace: O všedním pocitu
Jsme šťastné manželství
podle našich přátel.
Ale tíha údělu klesá níž a níž.
Spíš vedle mne a tížíš mne.
Chci ulétnout do noci, do tmy
před rozpadáním se
- v naší posteli.
Budík mlaská - odměřuje čas.
Každou nocí jsme blíž věčnosti,
každou nocí jsme více vedle sebe
a bojím se přiznat, že dávno jsi sám
- je mi to tak líto.
Tam, do té prázdnoty jen tam
třeba uložit tajné myšlenky
a nechat je přemlít do pravdy o mně.
Tělem jsi blízký a tak vzdálený
- mým snům, mým představám !
Lžu ti bez ostychu a beze slov.
Je to polopravda o mně.
A ty tu ležíš, s rukou přes mé břicho,
zbytečný pro mne a přeci stále můj.
Co chci ? Nevím sama, já nevím.
Jen nechci se rozpadnout a nebýt.
V těch rituálech štěstí.
Téměř jak umírající v tichém koutě
co tápe rukama v touze ještě být tělem
tak ty si přitahuješ mne
a šťávou pokropíš mé břicho.
Tak v pomalém pohybu bytí
v rytmu mlaskajícího budíku
v navyklém tempu
do rozpadu svých těl
- se milujeme.
Přečteno 457x
Tipy 24
Poslední tipující: Holis, WhiteSkull, Kozoroh 1, carodejka, Iva Borecká, WAYWARD, kouzelníček, Lorraine, NikitaNikaT., vodnař, ...
Komentáře (7)
Komentujících (7)