Prorostlý nerosty....

Prorostlý nerosty....

Anotace: V prázdných chodbách se prohání vánek...pohasl oheň radovánek...

Ta moje zavrzelá tvrz,
kde by i kámen často zmrz
kde hádanky se rády nevyluští
kde je ta tajná síň,
kde víří ledová krása šeptajíc
kde mrazivý příkrov
na ústech praská
a úsměv rozjasňuje líc…

Zažehlý oheň v hlubinách,
prorostlý nerosty v útrobách
flámuji ledabyle ve své tajné dutině,
zasypávám vrypy v srdeční puklině….

Přiložil jsem hrst barevných kamenů
do lačně zvících plamenů
oheň si radostně vydech
stíny se roztančily po zdech...

Napustil jsem si vanu
ze zelenkavého Malachitu
koupu se v chladivém doteku
průzračné vody z Benionitu…

Pak osušen ručníkem ze Stalaktitu
oblečen v županu z Apatitu
zalomen do křesla z Minerálu
popíjím víno z Granátového grálu
kdo ví
kolik z něj asi pilo králů….

Občas přihodím do ohně
pár polen z Alabastru
a sleduji hru světel
v ztemnělém zátiší
Živičného lustru….
Je mi tak lehce,
klidem zakrytý
kolem se rozložily
bezbarvé Barity...

Usínám…
Z dáli jen marnivé šumění
písečného času z přesýpacích hodin zní….
Autor enigman, 16.07.2008
Přečteno 352x
Tipy 9
Poslední tipující: pejrak, Myrja, Noc17, Bíša, hanele m.
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
líbí

Moc líbí hlavně druhá půlka ten zvuk písku ššššššššššššš tak krásně zní
jaká krása oproti tomu věčnému tupému tikání

17.07.2008 11:23:00 | Noc17

líbí

uděluju ti tip za nápad a hravost... :o)
a přeju krásnou skleněnou :o)

17.07.2008 00:00:00 | hanele m.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.7.2 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí ⋅ Osobní údaje ⋅ Provozovatel