Téma na román
Za okny podzimní vítr duje,
u stolu sedí s mužem žena,
jež z mlčenlivých slov jeho
jest upředena.
Prázdná síň s jednou židlí
a na ní sedí muž,
stačí, aby mávl křídly
a ženě řekl: „Služ!“
A žena vstává, posluhuje
za okny vítr silně duje,
odlesk měsíce zračí se
v temné louži a nocí
neslyšně postava se plouží.
U krbu v síni tiše postává,
upřeně hledí na muže
v očích jeho lesknou se
slzí kaluže. Ženu chtěl by
líbat – však nemůže!
V nehybném stínu stojí tam
za skřehotavého křiku vran
a dotknouti jí nelze se.
Muž unavený nocí, sám
a v hlavě další jen
- téma na román.
Přečteno 321x
Tipy 6
Poslední tipující: okapovaroura, Psavec, WhiteSkull, FrankieLamprt, Inies
Komentáře (1)
Komentujících (1)