Maryčka z kamene
Anotace: Návraty do školních lavic
Klenoty omšelé,
a přece půvabné
čekají v čase.
Maryčko z kamene,
tvůj smutek, tvé mládí zmarněné
dojímá stále a zase.
Veronská Julie,
jež také nežila,
tisíce nohou vábí
k balkonu milenců,
rovněž sebevrahů,
kořit se lásce a mládí.
Na malém návrší,
ač sešlý, hrdě ční
z šedého kamene kostel
a ovečky sčítá
při jediné mši nedělní.
V ztraceném údolí vás vítá.
Staré Hamry,
vody temné,
sevřené pažemi smrkových lesů,
chodníčky milenců vítr nezavál,
a přesto jsou navžy opuštěné
kdesi pod hladinou času.
Jen vlnky zčeřené
za nocí opojných
jsou ozvěnou umlklých hlasů.
Přečteno 224x
Tipy 3
Poslední tipující: okapovaroura, Dota Slunská
Komentáře (0)