Samota ve dvou

Samota ve dvou

Anotace: ....

Úpatí hory, se pod žárem kroutí,
když slunce v něm večer, v temnu mizí,
tvé sny se tak, pro dnešek hroutí,
i zítra, se vzbudíme cizí,
víra tě opouští, s denním světlem,
nastává chaos a bída v duši,
snad si těch pár slov, už zítra řeknem,
tak aby význam, jim daly uši,
každý den spolu a přesto víc samy,
jen bůh ví, zda má to rozuzlení,
s časem víc vzdálený, připadáš mi,
snad ještě čeká nás překvapení,
z vět které nikdy si nedořeknem,
možná by mozaika, byla celá,
teď ale hroutí se a my se leknem,
že z hnízdečka lásky, nám zbyla cela,
hradby z těch slov, co říct se bojím,
netuše mezi nás, postavila jsem,
a i když dál, vedle tebe stojím,
pohledy mé, už patří jen zdem,
myšlenky z hovorů, co čas nám přerušil,
teď brání novým, hlasem na mysl vstoupit,
že pak nedá se začít, jsem bohužel netušila,
jinak bych běžela, čas od noci koupit,
proč nejde vždy začít, kde včera jsem skončila,
tak jako s řetízkem pampelišek,
však co bylo včera, je pro dnešek zločin,
závanem větru, mizíš jak plamínky svíček,
ze samoty strach, je výmluva hloupá,
jak víc bych byla sama, než dneska s tebou,
každým pokusem o větu, hradba dál už jen stoupá,
z pohledů tvých, mě už záda jen zebou,
kdo brání nám v odchodu, když cesty dál není,
proč tu dál mlčíme, jsa v mrtvém bodě,
snad oba dál doufáme, že osud se mění,
a duše se potkají, zas v klidné vodě.
Autor Cassandra, 25.07.2008
Přečteno 318x
Tipy 15
Poslední tipující: Bean, malá čarodejnice wiggová netopýrková, jita.1965, Romana Šamanka Ladyloba, Bíša, Skywalker, Rbb, SZN
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
líbí

musím říci, že mám stejný názor jako Skaj..
vážně místy perlíš..
pokud se trochu vypíšeš..budě hvězda..

hvězdičko..

hvězdář .o)

30.12.2008 17:42:00 | Bean

líbí

... i já jsem už několik let, jenom lodí bez plachet ...
Úžasné je, že dokážeš nádherně zformulovat to, co někomu jen leží v hlavě. Hodně sil a štěstí :-D

25.07.2008 16:51:00 | jita.1965

líbí

Sem tam klišé,ale sem tam taky výborný obraty,jako celek se mi líbí! Nějak by se to ovšem dalo rozkouskovat,takhle dohromady to netvoří dojem básně.Pokud je námět vlastní zkušenost,přeju co nejvíc sil do šťastnýho konce a nebo návratu (záleží jak se domluvíte).Jako stěžejní bych to viděl hlavně neprotahovat ten stav,o kterým píšeš....:)Přeju hezký den! -S-

25.07.2008 08:38:00 | Skywalker

© 2004 - 2024 liter.cz v1.7.2 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí ⋅ Osobní údaje ⋅ Provozovatel