Poesie
Ptala ses k čemu je poesie dobrá?
Nevím, zkus se zeptat
Danteho,
Shakespeara,
nebo Goetha…
A pokud nebudeš rozumět
italsky,
anglicky,
ani německy,
tak se zkus zeptat
Vrchlického,
Březiny,
nebo Holana…
Ale kdybych ti to měl říct já,
tak poesie je dobrá k tomu,
abych mohl dýchat…
Všeobecně vzato,
je poesie potřeba, jako všech ostatních,
myslitelných i nemyslitelných, věcí
v našem vesmírku –
k ničemu.
Přečteno 271x
Tipy 5
Poslední tipující: WAYWARD, cevert, Churry
Komentáře (2)
Komentujících (2)