Venušin uzel
Věčné léto a půvab pouště ,
bohatá temnota
kde bujní údy ,
vlasy hustohřivé
a hvězdy ,
zeleně mořské.
Tam se promotává
s nocí den ,
snění , chtění
a náhody krásnější
tisícileté nepaměti .
Učiň tedy z noci den!
Když varem zlata rudým
proklál jsi srdce ,
i tělo bité o skálu
si vem .
V důvěrném prostoru ,
ať přívalem
rozpustí se a splyne ,
čas a dálka zoufalá .
Člověčenstva
vysypaný šrot ,
ať sváže ,
uzel Venušin .
Přečteno 366x
Tipy 29
Poslední tipující: TAORA3, Špáďa, el viento, a_tao, Iva Borecká, WhiteSkull, jedam, 6thSun, j.c., Levandule, ...
Komentáře (8)
Komentujících (8)