..vzhledem k otazníkům od Hedbávničky musím podotknout - TA BÁSEŃ JE VE VŚÍ NEVINNOSTI jen záplatou na bolest člověku, kterého ani neznám..jen odezvou na jeho poslední báseň..jen příměr místa, kam by měl směřovat!!
díky všem za pochopení..
01.08.2008 16:16:00 | šuměnka
Jak zlatou chtěl bych lovit rybku
tři přání bych jí splnil hned,
jarnímu podbna kvítku
tak spatřil jsem ji naposled
Že láska je to první přání
čerstvý vítr sešlu z niv,
úsměv přidám k požehnání
přesvědčen, že jaktěživ
v druhém přání na návrší
kam osud snad ji zavane
smutek nikdy nezasrší,
ani za sto roků ne
Věrnost je to přání třetí,
složité jsou spleti cest...
Ať nikdy nepřestane zněti
chorál, prostý planých gest
***
Jiří s.
31.07.2008 14:10:00 | j.c.