Na poli žlutých slunečnic
jen žár
a vítr
a nic víc.
Jen zlato žhnoucí dokola
a jas
(kdo jen,
kdo odolá!),
barvy, co křičí k nevíře
a štíhlé prsty malíře.
Plátno jak bílá v kolébce,
na ústech šmouhy od štětce
a oči, vpité do květů,
když v dlani svírá paletu.
Zatím je ještě neslyší,
ty hlasy, skryté v zátiší ...
Neví, že dávno propadl
zrádnému slunci
nad Arles ...
Vicent van Gogh zemřel 29. července 1890 na následky sebevražedného pokusu. Jeden z jeho obrazů "Slunečnice", který namaloval v Arles, byl v aukční síni Christie´s prodán za 40milionů dolarů
je prostě úžasný, jak neuvěřitelně dokážeš vyjádřit atmosféru...
nááádhera
12.08.2008 11:39:00 | La Suneteto
essylt moje milá, nádherná báseň
malíř jehož nepochopil svět
že lásky květ mu nedal naději
nemohl tuto trýzeň žít
03.08.2008 00:29:00 | Lota