Labutě
Anotace: ... nádherní ptáci.
LABUTĚ
Sináš a jdeš po dlouhém mostě
Řídneš, smuten a bolej´ tě kostě
Zahraju ti píseň labutí
Zmocní se tě dojmutí.
Neříkej, žes nešel nábřežím
Tam své labutě as já střežím
Jsou bílé a dělají ti chutě
Když načechrávají si perutě.
Jsou krásné, když se vznesou
Své sny nahoru též nesou
Jako když sní a bdí člověk
Kam se pak poděl novověk?
Hraju píseň labutí a zpívám do nebe
Že sníh a mráz a led mě nezebe
Když koukám na bílé labutě
Strach mám o ně hrozný, proklatě!
Zpívám jim a také je krmím
Já s křídly jako ony umím
Neříkejte, že je nemáte rádi
Když zpívá Vám o jejich letu
Já už si to asi pletu
Když zpívá o nich Vaše máti.
Přečteno 348x
Tipy 2
Poslední tipující: Květka Š., Simísek
Komentáře (1)
Komentujících (1)