Veselá mašinka
Anotace: Ne vždy to byla veselá holčička. Ale když se usmála, rozzářila celý svět. Vzpomínky ožívají.
Bývala rozkvetlá květinka
tak zdravá voňavá rostlinka
a stejně tak veselá vzpomínka
z dětských let malého blázínka.
To kdysi hřála kamínka,
od stolu voněla topinka
a holčička malinká
přála si býti holubinka.
Toužila vzlétnout
a dotknout se sluníčka,
vznášet se,
pak roznášet psaníčka.
Byla důležitá sama pro sebe,
měla sny a tajná přání,
ke štěstí jí stačila mandarinka,
o světě neměla zdání.
Já věřila, že se jí to podaří,
že touha nepraskne jako mýdlová bublinka,
že nikdy nepřestane věřit
a navždy zůstane moje veselá mašinka.
Přečteno 404x
Tipy 6
Poslední tipující: piťura, Mallerick, amatér, Zasněný básník
Komentáře (3)
Komentujících (3)