Umírám žízní, stoje u pramene
Anotace: (citát od Charlese D´Orléanse) jen takovej necitovej výlev něčeho
Je to jako by mi někdo utahoval smyčku kolem krku
Prudce mi buší srdce
Toužím tak mocně vlastnit - aspoň maličko
Natahuju ruku a dotýkám se prsty toho něčeho
Tak tajného
Naprostého tabu, šílenství, bláznovství
Můžu to mít, ale...
Nemůžu
Protože někdo si to nechce připustit
Bylo by to šílené a nepřijatelné a nemělo by to budoucnost
Postrádalo by to smysl, veškerou logiku
Kterou se snažíme za vším najít
Ne, prostě to nejde
Ale když proletí myšlenka s otázkou: ,,Co kdyby?"
Zaplašíš jí jako dotěrnou mouchu
Kterou bys nejradši navždy zabil
Je to utrpení vědět
že myslíš na to samí
že ve skutečnosti to víš a máš stejný pocit
že tě to stejně nahlodává někde uvnitř
Ale ne!
Zapřeme to!
To už přeci nejde!
Ve strachu pohřbíme své sny, naděje a štěstí
Ve strachu budeme si lhát
A jakoby ironizovat
A jednou
Třeba bude purpurové nebe
A nebo
Se stane něco nečekaného
Pak si budeme rvát vlasy
A nenávidět se za strach
Který nás (hlavně Tebe) pohltil
Přečteno 327x
Tipy 15
Poslední tipující: Lota, Psavec, Myrja, Romana Šamanka Ladyloba, její alter ego, Holis, NikitaNikaT., Bíša, Chonglee
Komentáře (6)
Komentujících (6)